Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo dobilo od FIFA devetoricu igrača

Takozvana Republika Kosovo debitovaće u ponedjeljak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a FIFA im je kao "poklon" dozvolila registraciju devetorice igrača.

Svjetska kuća fudbala je dozvolila Kosovu da za njega nastupaju bivši igrači Njemačke, Norveške, Švajcarske, Austrije, Albanije i Švedske.

Tako će selektor Albert Bunjaki moći da računa na Fanola Perdedaja, Enisa Alušija, Barsanta Keljinu, Elbasana Rašanija, Hekurana Kriezijua, Sinana Bitučija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Vedata Muriča, Ertona Fejzulahua i Alberta Bunjakua.

"Niko nije vherovao da ćemo doći do ovog trenutka tako brzo. Ovo je ogroman uspjeh, prvi korak smo napravili prije dvije godine, niko nije vjerovao da je moguće. Ovo je novo okruženje za nas, tražićemo svoju igru, navići da igramo zajedno, mislim da smo na pravom putu. Potrebno nam je vrijeme da se razvijemo, to će trajati nekoliko godina. Ovo je u svakom slučaju velika čast. Tek počinjemo, ali imamo ambicije. Skupo ćemo prodati kožu, nećemo nikome ništa pokloniti", rekao je napadač Bunjaku koji je 2010. igrao za Švajcarsku na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

FIFA razmatra još devet zahtjeva Kosova, koje je prije nekoliko mjeseci mimo statuta postalo član UEFA, a potom i FIFA.

Potencijalni reprezentativci su između ostalih Amir Rahmani (Albanija), Valon Beriša (Norveška), Alban Meha (Albanija), Milor Rašica (Albanija), Herolind Šala (Albanija).

"Ne znam da li ću imati sve igrače na raspolaganju, odnosno da li ću smjeti da ih koristim na prvoj utakmici. Fudbaleri su motivisani, odradili su i trening na stadionu na kome nas čeka utakmica, ali tek će u ponedjeljak saznati da li će moći da nastupe. ", rekao je ranije selektor Bunjaki.

Kosovo u ponedjeljak od 20:45 gostuje Finskoj, a u Grupi I su još Hrvatska, Turska, Ukrajina i Island.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.