Kosovo: Uhapšen još jedan opozicioni poslanik

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Uhapšen još jedan opozicioni poslanik

KOSOVO - Kosovska policija je uhapsila Ismaila Kurteshija, poslanika opozicionog pokreta “Samoopredeljnje”, dok je izlazio iz zgrade Skupštine Kosova. U hapšenju Kurteshija učestvovalo je desetak policajaca, među kojima su neki neki bili u civilu.

Nakon što ga je legitimisala, policija je Kurteshija ispratila do auta kako bi ga sprovela u policijsku stanicu. Kurteshi je tom prilikom kazao da razumije njihovu obavezu.

“Savjesno... Za dobrobit zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i sigurno ćete nam se i vi pridružiti i učiniti isto djelo”, kazao Kurteshi prilikom privođenja.

Kurteshi je bio u grupi opozicionih poslanika koji su danas bacanjem suzavca u skupštinskoj sali onemogućili održavanje sjednice. Predhodno je uhapšen i poslanik Inicijative za Kosovo Haxhi Shala, koji je takođe bacio suzavac u skupštinskoj sali.

Kosovska policija je potvrdila da je zbog bacanja suzavca unutar skupštinske sale, po naredbi nadležnog tužioca, poslanike Shalu i Kurteshija privela u policijsku stanicu na razgovor.

Policija je ranije danas, tokom kontrole pri ulasku u Skupštinu Kosova, kod poslanika “Samoopredeljenja” Fisnika Ismaila pronašla dvije boce sa gasom za koje se sumnja da su suzavac, kojemu je izrečena mjera pritvora od 48 sati.

Zbog nasilnog ponašanja u skupštinskoj sali i korišćenja suzavca do sada su uhapšena dva opoziciona poslanika - Donika Kadaj-Bujupi, šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova, i Albin Kurti, poslanik “Samoopredeljenja”. Nalog za hapšenje je izdat i za Albulenu Haxhiu i Fatona Topallija, poslanike “Samoopredeljenja” koji još nisu uhapšeni.

Kosovska opozicija blokira rad Skupštine tražeći povlačenje sporazuma o zajednici opština sa srpskom većinom i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Skupština je danas nakon u dva navrata bačenog suzavca unutar zgrade u kojoj se održavaju sjednice, nastavila rad prema predviđenom dnevnom redu, nakon što je prethodno suspendovala poslanike opozicije.

(NN/novi.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kosovo: Uhapšen još jedan opozicioni poslanik

Izvor: Cafe.ba, 30.Nov.2015

KOSOVO - Kosovska policija je uhapsila Ismaila Kurteshija, poslanika opozicionog pokreta “Samoopredeljnje”, dok je izlazio iz zgrade Skupštine Kosova. U hapšenju Kurteshija učestvovalo je desetak policajaca, među kojima su neki neki bili u civilu...Nakon što ga je legitimisala, policija je Kurteshija...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.