Kosovo: Prekid protesta u petak

Izvor: S media, 07.Jun.2011, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Prekid protesta u petak

Posle više od 20 dana blokade puta kod Ibarskog Kolašina štrajkači odlučili da do petka odblokiraju putne pravce. Do protesta je došlo zbog hapšenja Srbina Jevre Pantelića.

Privrednici i žitelji Ibarskog Kolašina, koji više od 20 dana blokiraju puteve u tom delu Kosova zbog hapšenja Srbina Jevra Pantelića, odlučili su da do petka prekinu sa protestima.

Predsednik Udruženja privrednika Zubinog Potoka Ratomir Božović rekao je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << agenciji Beta da se do kraja nedelje očekuje odgovor od nadležnih u međunarodnim institucijama na Kosovu na zahteve koji su upućeni pre četri dana.

Od odgovora će zavisiti i dalji potezi meštana Ibarskog Kolašina, ističu organizatori višednevnih blokada puteva i protestnih šetnji u Zubinom Potokom.

Šutanovac: Razgovaraću sa oružarima (VIDEO)

Tadić: Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova

Đukanović: Srbija bi trebalo da prizna nezavisnost Kosova

"Pismo smo dostavili Euleksu, Kforu, OEBS-u i UNMIK-u i zatražili da se prestane sa hapšenjima privrednika na severu Kosova i Metohije po nalozima lažnih i nepriznatih kosovskih optužnica za neplaćanje poreza i carinskih dažbina", rekao je Božović.

Privrednici su u zahtevima tražili da misija Euleksa bude statusno neutralna i da gradjanima severnog Kosova ne nameće zakone "nepriznate države Kosovo".

Oni su zatražili da se prestane sa kontrolom i evidentiranjem robe na administrativnoj liniji u mestu Banje i da se kontrolni punkt premesti na liniju razdvajanja srpskog sela Zupče i albanskog Košutovo koko bi se utvrdilo koja roba ide na centralno Kosovo a koja ostaje na severu Pokrajine.

Ponovljen je i zahtev zbog koga su i počeli protesti, da se iz pritvora oslobodi Jevro Pantelić, koji je kako tvrde nprivrednici, uhapšen po nepriznatim optužbama za utaju poreza i neplaćanje carina.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.