Kosovo 14. juna dobija vodič za liberalizaciju viza

Izvor: Blic, 30.Maj.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo 14. juna dobija vodič za liberalizaciju viza

Ministarka za evropske integracije u Vladi Kosova Vljora Čitaku izjavila je danas u Briselu da su ambasadori zemalja članica Evropske unije (EU) dali zeleno svetlo za dodelu vodiča za liberalizaciju viza za Kosovo.

Ona je prištinskoj TV Kohavizion (KTV) kazala da je dokument >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji treba da dobije Kosovo identičan kao onaj koji su ranije dobile druge zemlje zapadnog Balkana.

Prema njenim rečima, Kosovo će i zvanično dobiti vodič za liberalizaciju viza 14. juna u 12 časova.

Vodič za liberalizaciju viza je instrument kojim se određuju konkretni zadaci kako bi bile ukinute vize.

Na zapadnom Balkanu, samo građani Kosova ne mogu da putuju u zemlje EU bez viza.

Povezane vesti: Žbogar: Kosovo ušlo u ključnu fazu odnosa sa EU Fajon pozdravila dijalog o viznoj liberalizaciji sa Kosovom Pitanje vizne liberalizacije ključno za stanovnike Kosova Bilt za dve vrste razgovora o Kosovu, Tači: Taj predlog je prevaziđen Tači dodelio prve biometrijske pasoše Kosova

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovu 14. juna vodič za vize

Izvor: B92, 30.Maj.2012

Priština -- Kosovska ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku kaže da su ambasadori članica EU dali zeleno svetlo za dodelu vodiča za liberalizaciju viza za Kosovo...Ona je prištinskoj TV Kohavizion (KTV) kazala da je dokument koji treba da dobije Kosovo identičan kao onaj koji su ranije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.