KiM: Srbi deblokirali put u Rudaru

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2013, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Srbi deblokirali put u Rudaru

Srbi su danas prekinuli blokadu puta u mestu Rudare, između južnog dela Kosovske Mitrovice i Leposavića, pošto je iz pritvora pušten Slobodan Repić, a Žarko Veselinoviću je određen jednomesečni pritvor. Oni su to učinili posle razgovora sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Foto: Ilustracija

Građani su blokirali put u znak protesta zbog hapšenja Srba na severu pokrajine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pola sata posle hapšenja njihovih sugrađana Slobodana Repića i Žarka Veselinovića.

 

Specijalni savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Zoran Milojević je u izjavi za ''Telegraf'' rekao da je ''uklanjanje barikada na putnom pravcu južna Mitrovica – Leposavić u toku''.

 

''Građani su blokadom puta skrenuli pažnju na problem za koji i oni shvataju da ne može da se rešava na ovaj način, uverili smo ih da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju učiniti sve kako se ne bi ponovile ovakve akcije'', rekao je Milojević i naglasio da će saobraćaj na magistralnom putu najkasnije do 20 časova biti u potpunosti normalizovan.

 

On je dodao da su građani sa razlogom zabrinuti, imajući u vidu njihova iskustva i hapšenja koja su više put greškom od strane Euleksa i ROSU izvedena na severu pokrajine.

 

Milojević je naglasio da je advokat Žarka Veselinovića Miodrag Brkljač, rekao da da nema osnova za produženje njegovog pritvora.

 

''Očekujemo da će Veselinović biti pušten u najskorije vreme'', rekao je Milojević.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.