KiM: Ostvaka zbog lokalnih izbora

Izvor: B92, 03.Okt.2013, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Ostvaka zbog lokalnih izbora

Priština -- Zamenica premijera i ministarka industrije i trgovine Kosova Mimoza Kusari Ljilja podnela je ostavku zbog kandidature za gradonačelnika opštine Đakovica.

Kusari Ljilja je kandidat za gradonačelnika Đakovice Alijanse novo Kosovo na lokalnim izborima 3. novembra.

Ona je i na prošlim lokalnim izborima bila kandidat za gradonačelnika Đakovice, ali je u drugom krugu izgubila od kandidata Alijanse za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budućnost Kosova Palja Ljekaja.

U izjavi za portal Indexonlive ona je rekla da smatra da je donela pravednu odluku time što se kandidovala i što je zbog toga podnela ostavku na funkcije u vladi Kosova.

Upitana da li će vratiti na ministarsku funkciju ako izgubi izbore u Đakovici, Kusari Ljilja je rekla da očekuje da će pobediti, ali nije isključila mogućnost da nakon parlamentarnih izbora bude na nekoj od izvršnih funkcija.

Pored Mimoze Kusari Ljilja i ministar Bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku je kandidat za gradonačelnika Prištine.

Čeku je u izjavama kosovskim medijima odbacio mogućnost da podnese ostavku na mestu ministra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.