Kfor detaljno kontroliše automobile i putnike

Izvor: Politika, 19.Sep.2011, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor detaljno kontroliše automobile i putnike

ZUBIN POTOK – Pripadnici KFOR-a od jutros detaljno kontrolišu sve putnike i automobile koji se od Kosovske Mitrovice kreću prema Zubinom Potoku.

Oni su postavili kontrolni punkt na putu kojim se skreće za albansko selo Čabra, gde se od jutros okupio i veliki broj Srba.

Strahuju kažu, da će i ovaj putni pravac biti blokiran, a oni odsečeni od Kosovske Mitrovice, gde mnogi od njih idu u školu i rade.

Situacija je mirna, ali su građani poučeni iskustvom iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prethodna dva meseca uplašeni od poteza predstavnika međunarodnih snaga u Ibarskom Kolašinu.

Na tom području, inače blokirani su putevi na više mesta, a najveću barikadu Srbi su postavili u selu Zupče na putu koji od Zubinog Potoka vodi ka južnom delu Kosovske Mitrovice.

Zeri: Moguć susret Tačija i Tadića u Njujorku

Na marginama generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, moguć je susret kosovskog premijera Hašima Tačija i predsednika Srbije Borisa Tadića, prenosi danas prištinski dnevnik „Zeri”.

„Tačijeva poseta Nujorku može pomoći postizanju sporazuma o uklanjanju barikada sa puteva na severu Kosova. Ovaj sporazum moguće je postići nakon susreta sa Tadicem i uz prisustvo visokih predstavnika Evropske unije i SAD,„ piše „Zeri”, pozivajući se na diplomatske izvore u Prištini.

List prenosi poruku jednog od diplomata da barikade treba ukloniti, ali da prvo treba obezbediti miran ambijent.

„Da bi imali miran ambijent za uklanjanje barikada bez posledica treba da postoji sporazum između strana. Taj sporazum ima šanse da bude postignut u Njujorku,„, piše „Zeri”.

Prema pisanju lista, postizanje tog sporazuma je osnovni razlog zbog kog je Tači otputovao u Njujork i napustio Kosovo u vreme visokih tenzija na severu Kosova.

Beta

objavljeno: 19.09.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.