Kfor: Put kod sela Izvore blokiran zbog cisterne iz Srbije

Izvor: Blic, 03.Sep.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor: Put kod sela Izvore blokiran zbog cisterne iz Srbije

ZVEČAN - Američki pukovnik Majkl Hori potvrdio je da su vojnici Kfora blokirali jedan od alternativnih putnih pravaca koji povezuje sever Kosova sa Novim Pazarom zbog, kako je kazao, pokušaja da jedna cisterna sa gorivom uđe na Kosovo iz pravca Srbije.

Kako je naveo Hori, Kfor je prethodno postavio kontrolni punkt kako bi kontrolisao vozila u potrazi za oružjem. Put su blokirali američki i marokanski vojnici iz sastava Kfora, a blokada je postavljena u selu Izvore na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teritoriji opštine Zvečan.

Pukovnik Hori je kazao da je Kfor blokirao put nakon što je jedna cistrena pokušala da prođe, podsećajući da je zabranjen uvoz robe komercijalnim vozilima čija je nosivost preko 3,5 tone.

U selu Izvore, gde se nalazi Kforova blokada, nešto posle 18 sati stigli su predsednik opštine Zvrečan Dragiša Milović i načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković.

Kako je javio izveštac Tanjuga s lica mesta, vojnici Kfora su svojim vozilima onemogućili prolazak kamionima i putničkim vozilima.

Zaustavljeno je nekoliko kamiona koji prevoze drva i nekoliko cisterni s naftom i naftnim derivatima i oko 20 putničkih automobila, a na putu su se okupili meštani sela Izvore.

Nakon ove nove blokade puta, Srbi su na istom putnom pravcu, ali u mestu Banjska postavili barikade.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.