Kfor: Ne damo da se ponovi mart 2004.

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2012, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor: Ne damo da se ponovi mart 2004.

Kfor je dobio naređenje da upotrebi sva raspoloživa sredstva i ne dozvoli nemire na severu Kosova i Metohije, piše prištinski dnevnik "Koha ditore" pozivajući se na neimenovane visoke zvaničnike.

"Međunarodne mirovne snage upozorile su institucije Kosova da ne koriste najnovije incidente za političke svrhe, pošto Kfor neće dozvoliti situaciju sličnu onoj iz (marta) 2004. godine", piše dnevnik u današnjem broju.

Visoki kosovski zvaničnik rekao je za list >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da im je stavljeno jasno do znanja da će Kfor zaštiti civilno stanovništvo i da neće štedeti sredstva da zaustavi nemire poput onih iz 2004. godine.

Prema izvorima dnevnika prestavnici institucija ministri, zamenik premijera Hajredin Kuči i predsednica Atifete Jahjaga upozoreni su na to na brojnim sastancima sa zvaničnicima Kfora.

Poruku je pored ostalih na Kosovo doneo i komandant snaga NATO-a u Napulju admiral Brus Klingan. Komanda u Napolju je najviša instanca u komandi nadležnoj za operaciju Kfora na Kosovu i Metohiji.

Klingana je poručio da će NATO izbliza pratiti kretanja na Kosovu i da očekuje od institucija i naroda Kosova da budu odgovorni i ne dozvole da se izolovani incidenti upotrebljavaju za postizanje politčkih ciljeva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.