Kancelarija za KiM: Kosovska policija nije dozvolila dolazak Đurića u Janjevo

Izvor: RTS, 24.Dec.2015, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za KiM: Kosovska policija nije dozvolila dolazak Đurića u Janjevo

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je javno izvinjenje od autora saopštenja Udruženja novinara Srbije i Društva novinara Kosova i Metohije zbog toga što su "netačno i nedobronamerno" preneli da direktor te kancelarije Marko Đurić ima ponižavajući odnos prema novinarima srpskih redakcija na Kosovu.
Kako je UNS ranije naveo u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Đurić je tokom boravka u Lapljem Selu najavio novinarima svoju posetu Janjevu, a potom se tamo nije pojavio.
"Tačno je da direktor Kancelarije Marko Đurić nije došao u Janjevo na najavljenu posetu... Jedini razlog nedolaska je to što kosovska policija nije dozvolila i obezbedila Đurićevu posetu, koja je dogorena sa župnikom janjevačkim don Matem Palićem", saopštila je Kancelarija za KiM.
Oni su dodali i da su predstavnici medija koji su bili na lokaciji konstantno preko dopisnika novinske agencije Tanjug bili u kontaktu sa osobama iz pres službe Kancelarije.
"Posle oko sat vremena komunikacije sa prištinskim institucijama i čekanja dozvole za posetu, predstavnici medija su istog trenutka obavešteni da se poseta otkazuje usled onemogućavanja policije. I prisutnim novinarima u Janjevu je istog trenutka upućeno izvinjenje Kancelarije zbog neprijatnosti, za koju Kancelarija ne snosi nikakvu odgovornost. O svemu ovome postoji zabeležena komunikacija predstavnika pres službe Kancelarije sa prisutnim dopisnikom", navodi se u saopštenju.
Iz Kancelarije su ocenili i da su sigurni da navedeno saopštenje ne odražava stav UNS, sa "čijim rukovodstvom i članovima imaju stalnu i profesionalnu saradnju".
"Pitamo osobe koji instrumentalizuju UNS i DNKiM, pokušavajući da kompromituju istitucije sopstvene države: Da li smo mi krivi što nas je kosovska policija sprečila da posetimo Janjevo", dodali su u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbrka oko posete Đurića Kosovu

Izvor: Mondo, 24.Dec.2015

Kancelarija za Kosovo i Metohiju večeras je još jednom izvinila novinarima koji su direktora Kancelarije Marka Đurića čekali danas u Janjevu, gde nije došao jer mu to kosovska policija nije dozvolila...Foto: screenshot,YouTube..Kancelarija je međutim ocenila da saopštenje Udruženja novinara...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.