Kancelarija za KiM: Kosmet će zauvek biti deo Srbije

Izvor: Politika, 17.Feb.2014, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za KiM: Kosmet će zauvek biti deo Srbije

BEOGRAD – Kancelarija za Kosovo i Metohiju i danas, šest godina posle jednostrano i bespravno proglašene države Kosovo, naglašava da Srbija nikada neće priznati nezavisnost svoje južne Pokrajine i da će za svaku vlast u Beogradu, sadašnju i buduću, Kosovo i Metohija zauvek biti deo Republike Srbije.

Pre šest godina, 17. februara 2008. godine prvi put na tlu moderne Evrope 21. veka, nasilno, bez saglasnosti SB Ujedinjenih nacija, proglašena je tzv. nezavisna država >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Kosovo, podseća se u saopštenju vladine Kancelarije za KiM.

Sazdana na obespravljenosti Srba, na etnički motivisanim ubistvima, čiji počinioci ni danas nemaju ime i prezime, na skrnavljenju srpskih, pravoslavnih svetanja, na prekrajanju istorije...ta tvorevina nije i nikada neće biti država, ističe se u saopštenju.

Istovremeno se podseća da su na Kosmetu poslednje godine obeležene ubustvima dece u Goraždevcu, 14 žetelaca u Starom Grackom, porodice Stolić u Obiliću, terorističkim napadom na autobus „Niš Ekspresa” u Livadicama, koji je vozio raseljene na Zadušnice, pogromom koji se desio 17. marta 2004. godine, paljenjem srpskih kuća u povratničkim selima...a za sva ta nedela krivaca nema, nema dokaza, nema čak ni osumnjičenih.

Otimanje i uništavanje srpske imovine, naglašava se, još nije zaustavljeno, privatizacija se i dalje sprovodi u korist Albanca, a imovina države Srbije na Kosmetu, preko noći postaje vlasništvo samoproglašene države.

Država Srbija i Vlada Republike Srbije je poslednjih meseci dala sve od sebe da se stvore uslovi za miran i bezbedan život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji. Međutim, dok se ne uspostave istovetni kriterijumi za sve žitelje Kosmeta, dok se svi zločinci, bez obzira na veru i naciju, ne pronađu i ne privedu pravdi, ne može se izgraditi međusobno pomirenje i poverenje, navodi se u saopštenju.

Tanjug

objavljeno: 17.02.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Vlade DS i SNS pomogle stvaranje nezavisne države Kosovo

Izvor: Blic, 17.Feb.2014

Beograd - Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Petar Petković podsetio je danas da su na današnji dan pre šest godina "albanski separatisti" jednostrano proglasili nezavisnost Kosova i da su vlade Demokratske stranke (DS) i Srpske napredne stranke (SNS) učinile sve da pomognu stvaranje nezavisne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.