Jovanović: Predugo tolerisani samozvani lideri na severu KiM

Izvor: Blic, 22.Okt.2011, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Predugo tolerisani samozvani lideri na severu KiM

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je uzrok problema na severu Kosova pogrešna politika u Beogradu, koja je predugo tolerisala samozvane lidere Srba na tom području i ohrabrivala njihove ambicije.

Jovanović je agenciji Tanjug izjavio da je predugo ignorisana činjenica da je sever Kosova jedini komad zemlje u Evropi na kojem 12 godina nema zakona i da su stvorene vrlo opasne i moćne strukture koje se suprotstavljaju svakom pokušaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uvođenja reda.

On je podsetio da je samo pre nekoliko dana poslata poruka Srbima na barikadama da vlast u Beogradu podržava njihove proteste i blokade, uz obećanje da mogu da računaju na političku i ekonomsku podršku.

Zbog toga se, prema njegovim rečima, izlaz ne može tražiti u stavu predsednika Srbije Borisa Tadića da treba omogućiti normalno kretanje misiji Euleksa na severu Kosova.

"Jasno je da predsednik nema mogućnost da donosi operativne odluke koje bi bile sprovedene na severu Kosova, ali je baš zbog toga na vreme trebalo promeniti politiku, ne donositi besmislene deklaracije poput poslednje iz jula, oštro se suprotstaviti političkim ispostavama antievropskih partija iz Beograda koje kontrolišu takozvane institucije na severu", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, dvadeset godina traje ista neodgovorna politika velikih reči i naknadnog distanciranja od ljudi koji su prethodno ohrabrivani na političke i nacionalne promašaje.

Ta politika je, upozorio je Jovanović, danas dodatno osuđena na propast zbog činjenice da se vlast u Beogradu prekasno setila očigledne istine da proteste na severu Kosova vode oni koji pod izgovorom zaštite srpstva zapravo žele da fizički unište evropsku perspektivu same Srbije.

"Srbija je zemlja koja je sebe dovela u situaciju da se nada kandidaturi za članstvo u EU bez datuma početka pregovora, suočena sa očekivanjima koja se ne mogu ispuniti povremenim saopštenjima i ulaženjem u sukobe iz kojih kasnije ne znamo kako da izađemo, uz opravdanje da nemamo kontrolu nad severom Kosova", zaključio je Jovanović.

Povezane vesti: Sastanak predstavnika Srba sa Kforom i Euleksom bez rezultata Politički dogovor je jedini izlaz iz pat-pozicije Dačić: Bolje balvani nego puške Akaši: Teško je naći kompromis za Kosovo Jake snage Kfora stigle kod barikade u mestu Rudare

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tolerisani samozvani lideri na KiM

Izvor: B92, 22.Okt.2011

Beograd -- Predsednik LDP Čedomir Jovanović rekao da je uzrok problema na severu Kosova pogrešna politika u Beogradu, koja je dugo tolerisala samozvane lidere Srba...Kako kaže Jovanović, pogrešna politika Beograda je ohrabrivala ambicije tih lidera...Jovanović je agenciji Tanjug rekao da je predugo...

Nastavak na B92...

Jovanović: Predugo tolerisani samozvani lideri na sjeveru Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2011

BEOGRAD - Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je uzrok problema na sjeveru Kosova pogrešna politika u Beogradu, koja je predugo tolerisala samozvane lidere Srba na tom području i ohrabrivala njihove ambicije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.