Jovanović: Povlačenje deklaracije prvi veliki uspeh

Izvor: S media, 16.Nov.2011, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Povlačenje deklaracije prvi veliki uspeh

Povlačenje deklaracije o Kosovu je prvi veliki uspeh "Preokreta", izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Prema njegovim rečima, deklaracija je bila "najdirektnija pretnja evropskoj Srbiji, jer nas je gurala u novi sukob sa Briselom i sigurni gubitak kandidature".

Tadić: Može i bez deklaracije

Nikolić: 10. decembra očekujem ostavke

Stefanović: Primenićemo dogovore iz Brisela

"Samo odustajanje nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dovoljno, jer vlast i dalje manipuliše ljudima ponavljajući ''I Kosovo i Evropa'', dok ispod stola švercuje staru retoriku i novi dogovor sa Prištinom", rekao je Jovanović za današnji "Blic".

"Vlast nas zbog pozivanja na Ahtisarijev plan optužuje za izdaju. Istovremeno, daleko od očiju javnosti...ta ista vlast prihvata ovlašćenja Prištine koja su joj data po Ahtisarijevom planu, a Srbe ostavlja na barikadama bez prava koja bi im pripalada su nas poslušali", kazao je lider LDP.

Jovanović smatra da je u ovom momentu situacija kritična i zemlji preti opasnost da ne dobije čak i status kandidata za EU, bez datuma pregovora.

"A takva kandidatura, sama po sebi i u Srbiji kojoj je neodgovorna politika već potrošila mnogo vremena, ne bi mnogo značila. Mi više ne možemo da čekamo, zato pokušavamo da kroz minsko polje, koje su minirali domaći protivnici evropske Srbije, krčimo evropski put", kazao je on.

"Paradoksalno je da to moramo da radimo umesto vlasti koja je pobedila na proevropskim parolama", rekao je lider LDP.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.