Izvor: S media, 30.Dec.2012, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Platforma je rukavica u lice koju je Nikolić bacio Dačiću

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić platformom o Kosovu pokušava da se vrati u centar političkih zbivanja, ali da greši što misli da Kosovo opet može da posluži kao "batina" na političkoj sceni u Srbiji.

"Kosovska platforma predsednika Nikolića je pre svega motivisana poremećenim odnosima unutar vladajuće koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i to je rukavica u lice koju je Nikolić bacio Dačiću i Vučiću, koji su Srbiju prethodnih nekoliko meseci vodili bez politike", rekao je Jovanović u intervjuu Agenciji Beta.

"Nikolić je izguran na margine političkog života. To je bio zajednički koncept i Dačića i Vučića. Sada on sa svojom političkom platformom pokušava da se vrati u centar političkih zbivanja i da pritom natera Dačića i Vučića da se bave politikom, a ne populizmom i demagogijom", rekao je Jovanović.

Po njegovim rečima, Nikolić greši što na takav način banalizuje Kosovo "vulgarnom idejom da Kosovo još jedanput može poslužiti kao batina u unutrašnjo-političkom vodama u Srbiji".

Lider LDP rekao je da Nikolić greši i kada traži prekid dijalog, jer je potrebno što više susreta sa kosovskim Albancima i svetom kako bi se rešavali životni problemi.

Greši i premijer Dačić, smatra Jovanović, i to kada očekuje od svakog, a posebno od predsednika koji je dužan da vodi računa o državi, da gura glavu u pesak kao što je on sklon tome u svakoj situaciji u kojoj ne može da odgovori na politiku koju sam sprovodi.

(S media/Beta)

Foto: Beta/Nenad Petrovic/DS

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.