Izvor: S media, 23.Dec.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Niko ne sme da prizna Kosovo

"Hitno nam je potrebna nova tačka oslonca u kosovskoj politici. U prvom koraku kao ideja, a zatim kao koncept, koji bi privukao ljude, menjajući samim tim orijentaciju zemlje. Samo se na taj način može zaustaviti slobodni pad u kojem se nalazimo 22 godine. Od Gazimestana, sa kojeg smo navodno krenuli da tražimo sebe i Srbiju, do agonije na kosovskim barikadama, koje danas dele ono što je od nas i Srbije preostalo posle decenija gluposti i beskrupuloznosti."

Ovako Čedomir Jovanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << lider LDP, u intervjuu ”Novostima” odgovara na pitanje zašto zahteva promenu politike prema Kosovu. Objašnjavajući šta bi Vlada trebalo da uradi u narednom periodu, Jovanović kaže:

"Kosovo nije prvo pitanje na koje danas Srbija treba da odgovori. Ono je, nažalost, samo poslednja nesreća u neprekinutom nizu poraza koje nam fakturiše nacionalna politika. Pre kosovskog rebusa moramo da odgovorimo na pitanje cilja našeg društva, načina i rokova u kojima ćemo ga ostvariti. Samo moderna, politički, ekonomski, kulturno, i u svakom drugom smislu slobodna zemlja, može imati snagu za drugačiji pristup i pametno rešenje za sve ono loše među nama što se od barikada zapravo i ne vidi, a predstavlja uzrok te tragedije."

Kako uopšte uspostaviti normalne odnose Beograda i Prištine?

"Za novi odnos nam je potrebno vreme i široka emancipacija u procesima koji će nas bez sumnje na kraju dovesti do zaključka da presudno zavisimo jedni od drugih. Umesto priče o granicama, mi želimo da utvrdimo gde počinje i prestaje naša, odnosno odgovornost Prištine. Želimo da uvedemo red u međusobne odnose."

Jovanović: Pajtić i Čanak kao dve kegle

Jovanović: Odluka EU odraz nepoverenja u Tadića

LDP minirao kandidaturu Srbije za EU!

Da li treba priznati nezavisno Kosovo, uspostaviti granice, pa tek onda razgovarati o ostalim otvorenim pitanjima, položaju Srba i naše imovine i manastira na Kosovu, ili je rešenje nešto drugo?

"Niko ko misli na normalnu budućnost ne može priznati nezavisnost Kosova. To bi bio zločin prema našoj deci kojoj bismo ostavili da žive na tempiranoj bombi nacionalnih frustracija, poniženja i poraza koji će sutra tražiti revanš i osvetu u nekom novom svetom ratu za Kosovo. Srbi i Albanci su upućeni jedni na druge. Do sada smo se ubijali."

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.