Jevtić u Baru o rešavanju problema prognanih

Izvor: Blic, 12.Jun.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić u Baru o rešavanju problema prognanih

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić razgovarao je danas sa raseljenim licama koja žive u Sutomoru i sa predstavnicima opštine Bar o rešavanju problema izbeglih.

Jevtić je nakon susreta sa predstavcnicima crnogorske vlade i potpresednikom opštine Bar Dušanom Raičevićem izjavio da je cilj sastanka bio da se pronađe način za dugoročno rešavanje pitanje raseljenih.

"Dugoročna rešenja znače povratak na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo ili ostanak u Crnoj Gori", rekao je Jevtić podsetivši da je i ranije posećivao raseljena lica i koja žive u teškim uslovima u kolektivnim centrima.

On je naveo i da su mu sagovornici preneli da su spremeni da reše stambena pitanje za 62 porodice koje žele da ostanu u Crnoj Gori dodavši da je "naš prvenstveni cilj da ljudima ponudimo povratak na Kosovo", saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Raičević je rekao da će lokalna samouprava Bar maksimalno izaći u susret ministarstvu za zajednice i povratak da raseljenima obezbedi sve uslove "da oni koji žele da se vrate to i učine, a da se onima koji žele da ostanu u Crnoj Gori obezbede svi potrebni uslovi za to", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.