Jeremić na Kosovu: Teški trenuci, budimo jedinstveni FOTO

Izvor: B92, 03.Mar.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić na Kosovu: Teški trenuci, budimo jedinstveni FOTO

Predsednik CIRSD Vuk Jeremić posetio je Kosovo i Metohiju u kampanji za predsedničke izbore.

Jeremić je u Pećkoj patrijaršiji razgovarao sa igumanijom Haritinom.

On je u Peći izjavio da u ovim teškim trenucima naše istorije moramo biti jedinstveni u zaštiti naših nacionalnih interesa.

"Pećka patrijaršija predstavlja jedan od kamena temeljaca naše kulture i tradicije. Vekovima je bila svedok sjajnim, svetlim, slavnim, ali i teškim trenucima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naše istorije. Ovo je jedan od teških trenutaka, kada moramo biti jedinstveni i kada moramo biti čvrsti u našim opredeljenjima da se zaštitimo, da zaštitimo svoju kulturu, svoj identitet i da znanjem - znanjem sveta, ali i znanjem o tome ko smo i odakle potičemo, zaštitimo svoje nacionalne interese“, rekao je Jeremić, koji je posetio Pećku patrijaršiju.

Jeremić je obišao manastirski kompleks, upoznao se sa istorijom i ikonopisom Pećke patrijaršije i razgovarao sa sestrinstvom manastira.

Kako navode iz Jeremićevog tima, on zbog posete Kosovu danas nije razgovarao sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, koja je u poseti Beogradu.

On kampanju nastavlja u subotu u Čačku, predizbornom konvencijom koja će se održati u hali Sportskog centra Mladost, potvrđeno je za B92 u timu Vuka Jeremića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.