Jeremić: Granice se ne mogu menjati kako se kome prohte

Izvor: S media, 01.Mar.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Granice se ne mogu menjati kako se kome prohte

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u Bernu da se granice međunarodno priznatih država ne mogu menjati voluntaristički i unilateralno, da postoje pravila kako država nastaje, a da ono što su etnički Albanci uradili na Kosovu nije u skladu s tim pravilima.

Jeremić je, na konferenciji za novinare u Bernu, odgovarajući na pitanje albanske novinarke da li smatra da je tokom svog mandata "gubio vreme" pokušavajući da ubedi države da ne priznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kosovo, umesto da se bavio propagiranjem dobrosusedskih odnosa, slobode i demokratije na kojima se zasniva savremeni svet, odgovorio da se "sloboda i demokratija zasnivaju na pravilima".

Jeremić sa šefom švajcarske diplomatije o OEBS-u

Jeremić: Nadamo se potvrdi kandidature

Šta je doneo sporazum sa Prištinom?

"Ne možete menjati granice zemalja koje su međunarodno priznate kako vam se prohte, koristeći unilaterlana sredstva. Pravila međunarodne zajednice i međunarodnog prava diktiraju kako država može da nastane, a ono što su etnički Albanci i lokalno liderstvo naše južne pokrajine Kosovo i Metohija uradili 17. februara nije način na koji zemlja može da nastane", rekao je Jeremić.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.