Jeremić: Globalno partnerstvo za mir i razvoj

Izvor: S media, 12.Dec.2011, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: "Globalno partnerstvo za mir i razvoj"

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić istakao je danas u Dohi značaj globalnog partnerstva za mir i razvoj, unapređenog kroz dijalog, kako bi se prevazišle napetosti i razilike između različitih kultura, vera i država.

Jeremić, koji u katarskoj prestonici učestvuje na Četvrtom forumu Alijanse civilizacija UN, poručio je takođe da Srbija snažno podržava viziju i ciljeve Alijanse civilizacija.

Jeremić: Nećemo priznati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kosovo

Jeremić: Evropski standardi bitniji od članstva u EU

Jeremić: Lobiranje za kandidaturu

"Oni imaju posebno značenje za Srbiju kao multietničku, multikonfesionalnu zemlju regiona koji je istorijski viđen kao velika raskrsnica tradicija, etničkih grupa i religija", rekao je ministar.

Srbija je, ukazao je Jeremić, ponosna na činjenicu da je njen region prvi usvojio Regionalnu strategiju u okviru Alijanse, koju vidi kao početak obuhvatnog procesa za primenu niza praktičnih i inovativnih rešenja.

Beograd će biti domaćin Druge regionalne konferencije Alijanse civilizacija za Jugoistočnu Evropu na proleće 2012. godine, najavio je Jeremić.

Srbija će, kako je istakao, tom prilikom nastojati ne samo da dodatno smanji razlike između onoga što je dogovoreno na političkom nivou i onoga što se sprovodi na terenu već očekuje i da bude donesen novi i obuhvatni dvogodišnji Akcioni plan za Jugoistočnu Evropu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.