Jakšić: Jaz postao još dublji

Izvor: RTS, 14.Maj.2013, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić: Jaz postao još dublji

Jaz između kosovskih Srba i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića postao još dublji nakon njegove posete severu Kosova, izjavio poslanik DSS-a Marko Jakšić.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Marko Jakšić izjavio je da je jaz između kosovskih Srba i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića postao još dublji nakon njegove posete severu Kosova.

"Najveći deo, skoro svi koji su se javili na sednici (skupštine četiri opštine severa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosova), a bilo je tridesetak ljudi iz raznih političkih grupacija, od SNS do SRS, svi su bili protiv briselskog sporazuma", rekao je Jakšić u Skupštini Srbije.

Poslanik DSS-a je istakao da niko tokom diskusije nije rekao nijednu dobru reč o sporazumu, a da se moglo čuti da je taj briselski sporazum nastao kao "obaveza Vučića i Tomislava Nikolića prema zapadnim partnerima koji su ih doveli na vlast".

"Cena dolaska na vlast je praktično Kosovo i Metohija. Priča o EU je samo izgovor, jer ne možete da kažete narodu da predajete Kosovo", naveo je Jakšić.

On je istakao da svi dele mišljenje koje je izneo predsednik opštine Zubin Potok o tome da je jaz između Vučića i kosovskih Srba još dublji.

Dodao je i da mere obezbeđenja koje su bile na sednici skupštine četiri opštine nije video još od Josipa Broza.

Vučić je juče rekao da jaz između Beograda i kosovskih Srba više nije tako dubok, ali da to ne znači da će oni lako pristati na sprovođenje sporazuma s Prištinom. Vučić je optužio Jakšića da je organizovao ljude koji su ga u Kosovskoj Mitrovici dočekali uvredljivim povicima i pretnjama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.