Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga traži priznanje Kosova i podršku u obnovljivoj energiji

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je danas od učesnika konferencije o obnovljivoj energiji u Abu Dabiju koji nisu priznali Kosovo da to učine, dok je od drugih lidera zatražila podršku za povećanje kapaciteta obnovljive energije, saopšteno je iz njenog kabineta.

Na toj konferenciji pored generalnog sekretara UN Ban Ki Muna učestvuju predsednici i premijeri više država.

Na sastanku s domaćinom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << konferencije, princom Mohamedom bin Zajedom Al Nahanom, predsednica Jahjaga je razgovarala o saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima u oblaasti privrede i tom prilikom navela da Kosovo ima dobru zakonsku infrastrukturu za privlačenje direktnih stranih investicija.

Jahjaga je pomenula i dva međunarodna sporazuma Kosova sa UAE i ocenila da će Zakon o strateškim investicijama doprineti strateškim investicijama na Kosovu i unapređenju partnerstva dve zemlje.

Kosovska predsednica je zahvalila princu na donaciju za izgradnju dečje bolnice u Prištini, dok je princ kazao da njegova zemlja Kosovo smatra značajnim ekonomskim partnerom.Na marginama konferencije Jahjaga se susrela i s generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, predsednikom Islanda Olafurom Ragnarom Grimsonom, predsednikom Nigerije Mohamedom Buharijem, premijerom Maroka Abdelilahom Benkiraneom i predsednikom Sejšela Džejmsom Majklom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jahjaga traži priznanje Kosova i podršku u obnovljivoj energiji

Izvor: RTS, 18.Jan.2016

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je od učesnika konferencije o obnovljivoj energiji u Abu Dabiju koji nisu priznali Kosovo da to učine, dok je od drugih lidera zatražila podršku za povećanje kapaciteta obnovljive energije, saopšteno je iz njenog kabineta. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.