Jahjaga: Kosovo pred izazovima koji određuju budućnost

Izvor: Blic, 09.Apr.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Kosovo pred izazovima koji određuju budućnost

Priština - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je danas, povodom šeste godišnjice usvajanja kosovskog ustava, da je Kosovo pred izazovima koji određuju njegovu budućnost.

Jahjaga je na obeležavanju godišnjice ustava rekla da će se narednim koracima, koliko god bili teški, okončati jedno poglavlje istorije.

-- Mi garantujemo put napred i stabilnost državnosti koju smo izgradili - rekla je Jahjaga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići rekao je da je nezavisnost dala Kosovu ustav, ali da bi ustav trebalo da garantuje nezavisnost, suverenitet i demokratski i zakonski poredak.

Krasnići je naveo da Kosovo poštuje prava manjinskih zajednica prema najvišim međunarodnim standardima.

Premijer Kosova Hašim Tači je saopštio da su u poslednjih šest godina, od donošenja ustava, uspostavljene dobre osnove za razvoj Kosova.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kosovo pred izazovima koji određuju budućnost

Izvor: Akter, 09.Apr.2014

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je danas, povodom šeste godišnjice usvajanja kosovskog ustava, da je Kosovo pred izazovima koji određuju njegovu budućnost

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.