Ivanović u kućnom pritvoru

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović u kućnom pritvoru

Oliver Ivanović, lider SDP-a izlazi iz zatvora. Osnovni sud u severnom delu Kosovske Mitrovice odredio mu je kućni pritvor. Još nekoliko formalnih procedura u zatvoru ga deli od dolaska kući, izjavila je njegova supruga Milena.

Apelacioni sud u Prištini prošle nedelje je doneo odluku da se Ivanoviću ponovi suđenje, a nakon što je poništio prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na devet godina zatvora.

Odmah nakon toga, Vlada Srbije je pružila Euleksu garancije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da će Ivanović biti dostupan pravosudnim organima ukoliko mu se omogući odbrana sa slobode.

U iščekivanju odluke, Ivanović je bio raspoložen i nasmejan i mahao okupljenima ispred suda sa prozora. Tu su se osim supruge Milene i sina Bogdana okupile i mnogobrojne novinske ekipe. Ispred Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ispred suda je bio i zamenik direktora Dušan Kozarev.

- S obzirom na to da je tokom prvostepenog postupka predsednica Veća Roksana Komša donela odluku da Ivanović bude četiri meseca u kućnom pritvoru, ne vidim razlog da danas ne odluči isto tako - rekao je Ivanovićev advokat Ljubomir Pantović neposredno pre donošenja odluke.

Miroslav Ivanović, sudija i Oliverov brat kaže da je sudskom veću nije trebalo dugo vremena da donese odluku o kućnom pritvoru.

- Nije reč o odluci da se brani sa slobode, ali je i ovo daleko bolje od onoga do sada. Sigurno ćemo brzo podneti zahtev i za puštanje na slobodu - objasnio je Ivanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.