Ivanović se nada dogovoru Srba i Kfora

Izvor: S media, 19.Okt.2011, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović se nada dogovoru Srba i Kfora

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović očekuje pozitivan ishod razgovora čelnika opština severnog Kosova i zvaničnika Kfora.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović je izjavio da će sastanak predstavnika opština sa severa Kosova i zvaničnika Kfora biti konstruktivniji od zajedničkog sastanka odbornika četiri opštine koji mu je prethodio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Nadam se da će se doći do dogovora jer je održavanje ovakve napetosti loše, i može ugroziti vitalne interese Srba", kazao je Ivanović.

Ivanović je izrazio žaljenje jer odbornici nisu doneli zaključke koji bi mogli predstavljati platformu za pregovore sa Kforom i zato što njihova sednica nije mogla da prodje bez politizacije - kao da su izbori sutra.

"Takvo postavljanje predstavnika opština prema problemu sa Kforom, ali i prema sopstvenoj vladi, ma ko nju činio, nije dobro", kazao je on.

Srbi sa Kosova: Delimičan prolaz za Kfor

Koštunica: Kosovo pripada Srbiji

Srbi sa KiM: Odbijamo dogovor Beograda i Prištine

Odbornici četiri opštine na severu Kosova zatražili su danas sa zajedničke sednice u Zubinom Potoku da Srbija opozove saglasnost o rasporedivanju Euleksa na Kosovu i da se, zbog pristrasnosti i nepoštovanja dogovorenog mandata misije EU, ponovo aktivira misija UNMIK.

Jednoglasno su zadužili predsednike opstina da u razgovoru sa predstavnicima Kfora nadju rešenje za snabdevanje vojnika Kfora na severu Kosova.

Kfor je juče najavio da od ishodna današnjeg sastanka odbornika zavisi da li će on ukloniti barikade.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.