Ivanović: Privedene Srbe prebaciti u Mitrovicu

Izvor: S media, 04.Jul.2011, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Privedene Srbe prebaciti u Mitrovicu

Petoricu Srba uhapšenih zbog kamenovanja kosovske policije trebalo bi prebaciti u zatvor u Kosovskoj Mitrovici, izjavio državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović. Iz Euleksa saopštavaju da će zahtev biti razmotren.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović zatrazio je danas od Euleksa da petorica srpskih mladića, uhapšenih nakon obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu, budu prebačena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u pritvor u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je u izjavi za agenciju Beta naveo da mu je zamenik šefa Euleksa Endi Sparks rekao da će njegov zahtev da se mladići iz pritvorskih jedinica u Gnjilanu i Prištini prebace u severnu Mitrovicu biti razmotren.

Ivanović: Bitno je ne izaći ih okvira Ustava

Napreduju pregovori oko Kosova

Ivanović: Na severu KiM nije bilo popisa

Petorica mladića uhapšena su 28. juna jer su, kako navodi Policija Kosova, kamenjem napala policiju, a 1. jula im je odredjen jednomesečni pritvor.

Prema Ivanovićevim rečima, Euleksovi zvaničnici su posetili četvoricu mladića u pritvoru u Gnjilanu i jednog koji je u Prišitni i rekli da nisu maltretirani u zatvoru.

Državni sekretar je podsetio da je od Euklesa tražio i da preuzme predmet i vodi isrtagu u slučaju uhapšenih mladića.

Od zvaničnika misije EU na Kosovu traženo je da roditeljima uhapšenih omoguće da decu posete u pritvoru, kazao je on i dodao da je susret iskoristio da zamenika šefa misije upozna sa brojnim nepravilnostima i kontroverzama koje su pratile hapšenje.

Advokat Ljubomir Pantović, koji zastupa uhapšenog Slavka Djordana, rekao je agenciji Beta da je njegov klijent brutalno pretučen prilikom hapšenja, da su mu nanete teške telesne povrede, polomljen mu je nos, ispod očiju ima podlive, a po telu mnogo modrica.

Otac mladića koji se nalazi u pritvoru u Prištini Ranko Jevtović izrazio je sumnju i da je njegov sin Marko takodje pretučen i negodovao što mu, kako ostalima nije dozvoljeno da se javi porodici.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.