Ivanović: Kriza dok se ne ispune zahtevi Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2011, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Kriza dok se ne ispune zahtevi Srba

ZVEČAN -

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je sinoć da se rešenje krize na severu Kosova, koje će biti prihvatljivo za obe strane, mora rešiti pregovorima.

Ivanović smatra da će kriza na Kosovu trajati dok se ne ispune zahtevi Srba i stanje ne vrati na vreme pre intervencije specijalnih kosovskih jednica ROSU.

"Albanci i kosovska carina za sada ne smeju da budu na prelazima na severu Kosova. To može da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezultat pregovora u Briselu, ali dok se to ne dogodi, stvari moraju da ostanu onakve kakve su bile pre 25. jula", rekao je Ivanović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, to je zahtev ljudi koji osmu noć provode na barikadama na severu Kosova i to je bio zahtev pregovaračkog tima Beograda, koji je u njihovo ime juče razgovarao u Raški sa specijalnim posrednikom EU Robertom Kuperom.

"Tu nema mesta za pogađanje, moramo biti sigurni da nas specijalne ROSU jedinice neće uznemiravati i da se neće pokušavati nasilna promena situacije na terenu.", naglasio je Ivanović.

On je potvrdio da je Kuper sinoć ostao na Kosovu i da je ono što su srpski pregovarači ponudili već rekao drugoj strani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.