Ispada da je vlada najveća NVO

Izvor: B92, 11.Avg.2020, 20:16

"Ispada da je vlada najveća NVO"

Priština -- Zvaničnica Demokratskog saveza Kosova (DSK) Meljihate Termkoli kritikovala je danas kosovskog premijera Avdulaha Hotija, prenosi Kosovo Onlajn.

Ona je poručila da se Hoti ponaša isto kao bivši premijer Aljbin Kurti i da ne sarađuje sa koalicionim partnerima.

Termkoli je je u emisiji "Frontal" na prištinskj televiziji T7 ocenila da aktuelna vlada liči na nevladinu organizaciju, prenosi Gazeta Ekspres.

"Vidite da je DSK spala na to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je više od polovine njih sa mentalitetom NVO. Ispada da je vlada najveća NVO na Kosovu. Vlada se ne vodi sa mentalitetom nevladine organizacije. Država ima red, regulativu, strategiju i odluke - rukovođenje kakvo nam je sada posebno potrebno", poručila je Termkoli.

Istakla je da se Hoti ponaša isto kao nekadašnji premijer Kurti, te da ne sarađuje sa koalicionim partnerima i dodala da je to nedopustivo i vrlo ozbiljno.

"Sve kritike koje sam iznela na račun Kurtijeve vlasti, na isti način se odnose i na Hotija, gotovo su slične. Ako je razlog obaranja vlade Kurtija bio taj što nije postojala saradnja i razumevanje sa DSK i ta vlada je morala da bude oborena, a sada imamo isto ponašanje i Hotija koji ne sarađuje sa koalicionim partnerima", ukazala je Termkoli.

Prema njenim rečima, Kurti je imao više glasova i stabilniju vladu, što nije slučaj sa Hotijem. Žalosna su ponekad reagovanja kako potpredsednika vlade, tako i premijera, dodala je zvaničnica DSK.

Govoreći o pregovorima Prištine sa Srbijom, istakla je da se ne može postići dogovor ako na Kosovu ne postoji unutrašnji politički konsenzus.

"Ne možete postići sporazum sa Srbijom, ako nemate politički konsenzus, to su samo gluposti. Objektivno vam treba konsenzus", poručila je Termkoli.

Kako je navela, postoji slabo prezentovanje Kosova, te nije problem da je Hoti slab kao premijer, može da bude i najbolji, već je srž problema da bismo trebali da budemo jedinstveni.

"Kada sednete na dijalog sa Vučićem, da li ćete čekati da on pročita članove Ustava Kosova? Ne, već biste tamo trebali da imate pregovaračku strategiju, a ne da idete i da radi šale", zaključila Termkoli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.