Isa Mustafa odbio Vučićevu ideju!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isa Mustafa odbio Vučićevu ideju!

Kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je za Kosovo neprihvatljiva ideja o zajedničkom tržištu zapadnog Balkana.

Mustafa je na Fejsbuku napisao da Kosovo treba da odbaci takvu ideju, koja je izneta na nedavnom samitu u Sarajevu i da je tim povodom pozvao ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao i ministarke za trgovinu Hikmetu Bajrami i evrointegracije Mimozu Ahmetaj.

- Mi smo razmotrili sve aspekte i ekonomske argumente, kao i političke integracije povezane sa ovom inicijativom, i složili se da takvo tržište nije od interesa za Kosovo i da bi tu ideju trebalo odbaciti - naveo je Mustafa.

Na samitu premijera zapadnog Balkana koji je održan 16. marta u Sarajevu usvojena je zajednička izjava u kojoj su premijeri izrazili opredeljenje za nastavak regionalne saradnje, rad na zajedničkim infrastrukturnim projektima i evropskim integracijama.

Premijeri su izrazili izmedju ostalog i želju da naprave korak napred u stvaranju zajedničkog tržišta zapadnog Balkana koje bi bilo odskočna daska prema jedinstvenom tržištu EU.

Ideju o zajedničkom regionalnom tržištu predstavio je, prvo Evrope, a zatim i u Sarajevu, premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.