Interpol traži Muhadžerija

Izvor: B92, 15.Avg.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interpol traži Muhadžerija

Za Lavdridom Muhadžerijem biće raspisana međunarodna poternica, pošto je Interpol prihvatio zahtev kosovskih vlasti da se uključi u sistem potrage.

Osnovni sud u Uroševcu traži Muhadžerija zbog sumnje da je izvršio terorističko delovanje i organizovao grupu koja treba da ratuje u Siriji i Iraku.

Sudija Sahit Krasnići, koji je doneo odluku o međunarodnoj poternici za Muhadžerija, rekao je da su prethodno okončane sve ostale lokalne procedure za hapšenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Dobio sam potvrdu da je zahtev prihvaćen i Muhadžeri će ubuduće biti na listi potraga Interpola", rekao je Krasnići za Radio Kosovo, prenose mediji u Pristini.

Zahtev za međunarodnu poternicu za Muhadžerijem sudu je podnelo specijalno tužilaštvo 2. maja 2014, a uporedo sa slučajem Muhadžeri, Osnovni sud u Uroševcu je naložio mere prisluškivanja prema još jednoj grupi lica koja se takođe sumnjiči za terorizam.

Prištinski mediji su ranije izveštavali o Muhadžeriju i objavljivali njegovu sliku iz Sirije kako u ruci drži odsečenu glavu jednog dečaka. On je u intervjuu za Dnevnik "Dita" iz Tirane rekao je da nije činio ništa više nego što su tokom rata činili pripadnici OVK.

Muhadžeri, koji se bori na strani pobunjenika u Siriji, rekao je da je 19-godišnji Sirijac kome je odsekao glavu "uhvaćen kao špijun, a prema Kuranu, za onoga koji izdaje muslimane" predviđena je egzekucija.

"Mene optužuju da sam sekao glavu jednom čoveku? Ja nisam učinio ništa ni manje ni više nego što su učinili vojnici OVK tokom rata. Fotografije tih zlocina OVK sam postavio na Fejsbuk da ih vidi ceo svet", rekao je Muhadžeri.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.