Inspekcija ispituje upis tatinog sina na Farmaceutski fakultet

Izvor: Blic, 04.Okt.2012, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija ispituje upis tatinog sina na Farmaceutski fakultet

Prosvetna inspekcija će, nakon pisanja “Blica”, proveriti kako je na Farmaceutski fakultet u Beogradu upisan sin doskorašnjeg ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića, Vasilije, koji je dobio indeks ovog fakulteta iako se našao na 178. mestu ispod crte.

- Nismo primili prijavu o neregularnostima tog upisa, ali ćemo posle pisanja vašeg lista proveriti taj slučaj. Ako se utvrdi da nije ispunio zakonske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kriterijume, njegov upis će biti poništen - kaže načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić. On podseća da studenti koji nisu ostvarili potreban broj bodova mogu biti upisani samo ako pripadaju socijalno osetljivoj ili ugroženoj grupi ili ako čine dva odsto studenata iz dijaspore koji imaju pravo na upis van rang-liste.

Dekanka Farmaceutskog fakulteta prof. dr Zorica Vujić odgovorila je da je “prilično zauzeta narednih dana” i zamolila nas da se sastanemo 10. oktobra.

- Kako sam funkciju dekana preuzela u ponedeljak, nemam nikakva saznanja o navodima koja iznosite. Prijemni ispit je završen u septembru, pre mog stupanja na dužnost - kaže prof dr Vujić.

Pokušali smo da dođemo i do bivše dekanke, prof. dr Nade Kovačević, sada prorektorke za nastavu Univerziteta, ali su nam u Rektoratu rekli da je na putu. Rektor BU prof. dr Vladimir Bumbaširević kaže da je o slučaju Vasilija Bogdanovića saznao iz medija jer rektorat za sada nije primio nijednu žalbu po tom pitanju.

- Procedura upisa je jasna. Ako je na Farmaceutskom došlo do kršenja te procedure, onda je to posao za prosvetnu inspekciju. Rektorat će pratiti ceo slučaj - poručuje Bumbaširević.

Vasilije Bogdanović upisan je na smer farmacija koji prima ukupno 245 studenata, iako se po rezultatima prijemnog našao tek na 423. mestu. Na fakultetu su objasnili da nije bilo proširenja liste za upis. Goran Bogdanović prekjuče je potvrdio da je njegov sin primljen na farmaciju, ali je porekao da je tome pripomogao neko od njegovih prijatelja. Juče nije odgovarao na naše pozive.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inspekcija ispituje upis tatinog sina na Farmaceutski fakultet

Izvor: medio.rs, 05.Okt.2012, 10:42

Zainteresovani za skok iz mesta od 178 mesta ispod crte

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.