Ilić: Stidim se što sam bio potpredsednik SPO-a

Izvor: RTS, 21.Nov.2011, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Stidim se što sam bio potpredsednik SPO-a

Verujem da će Toma Nikolić da bude dobar premijer i da će okupiti dobar tim, a ono što Vuk Drašković danas priča za Kosovo je sramota, rekao je u emisiji "Oko", predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

Lider Nove Srbije Velimir traži od Vlade da nađe rešenje za probleme na severu Kosova, a svoj predlog će, kako je rekao, izneti kad bude na vlasti. 

"Vlast sve što radi oko Kosova, radi mimo Srba sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosova i mimo parlamenta Srbije, a to nije dobro", rekao je Ilić, napominjujući da mora da postoji jedan i jasan stav po pitanju rešenja problema Kosova a ne da se ima jedan stav za unutrašnje prilike, drugi za Moskvu, treći za Evropu.

Gostujući na RTS-u, u emisiji "Oko", Velimir Ilić je rekao da oni kao opozicija od Vlade traže da nađe rešenje, a na pitanje Zorana Stanojevića koje je njegov predlog rešenja rekao je da će ga izneti kad bude na vlasti.

Lider Nove Srbije rekao je i da bi prema njihovim internim istraživanjima opozicija osvojila više od 50 odsto glasova ako bi ujedinjeno izašla na izbore a da posle izbora ne može da zamisli koaliciju sa delom DS-a, koji smatra krivim "za sav ovaj jad", LSV-om, LDP-om i radikalima.

"Ono što Vuk Drašković danas priča o Kosovu je sramota i ja se sada stidim što sam bio potpredsednik SPO-a. Ali, to je jedan njegov istup i ne možete njega staviti u istu grupu sa Čedom i Čankom", rekao je. Ilić.

Pored navedenih, Velja Ilić je isključio mogućnost postizborne koalicije sa radikalima, "koji su ga razočarali" i sve nade položio u predsednika SNS-a.

"Ja verujem u Nikolića, mislim da bi on bio dobar premijer. Iza njega bi stao jedan dobar, jak tim", rekao je Ilić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilić: Vlada o Kosovu ima tri stava

Izvor: B92, 21.Nov.2011

Beograd -- Lider Nove Srbije Velimir Ilić kaže da su današnji pregovori "pro forme", kako bi se poboljšala situacija pred odluku o statusu kandidata Srbije, 9. decembra..."Uslov da se pregovori po svaku cenu pokrenu je došao spolja",smatra lider NS, koji je kritikovao politiku Vlade Srbije prema...

Nastavak na B92...

Ilić: Zbog Vuka se stidim SPO-a

Izvor: B92, 22.Nov.2011, 00:40

Beograd -- Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da se stidi što je bio potpredsednik SPO-a kada čuje šta Vuk Drašković sada govori o Kosovu...Ono što Vuk Drašković danas priča o Kosovu je sramota i ja se sada stidim što sam bio potpredsednik SPO-a", rekao je Ilić za Radio-televiziju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.