IVANOVIĆ: NIJE ISKLJUČENO DA SEVER PROGLASI NEZAVISNOST

Izvor: Kurir, 18.Nov.2011, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVANOVIĆ: NIJE ISKLJUČENO DA SEVER PROGLASI NEZAVISNOST

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da ne isključuje mogućnost da Srbi sa severa Kosmeta proglase nezavisnost tog dela Pokrajine, ukoliko Zapad bude i dalje insistirao na implementaciji dogovora o carinskim pečatima i drugim pitanjima u korist Prištine.

Ivanović je za Međunarodni radio Srbija rekao da to nije dobra ideja, jer ne bi ništa posebno donela. Ta mogućnost ipak nije isključena, jer, kako je rekao, Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Kosmetu vrlo dobro posmatraju šta rade njihove komšije Albanci.

Povodom najava Srba sa severa Kosova da neće podržati dogovor sa Prištinom o carinskim pečatima, koji podrazumeva kosovske carinike na administrativnim linijama, kao i povodom njihovog zahteva da se preispita dalje učešće Beograda u dijalogu sa Prištinom, Ivanović je istako da svako ima svoj pristup i da je to legitimna stvar, ali da je potrebna veća transparentnost.

Malo više transparentnosti moglo bi, prema njegovim rečima, da smanji trzavice između predstavnika pregovaračkog tima i pojedinih članova Vlade, a samim tim i trvenja na relaciji kosmetski Srbi - šef pregovaračkog tima Beograda.

"Po mom dubokom ubeđenju, kosmetski Srbi bi morali biti deo dogovora i to još u najranijoj fazi, kada se formiraju različite opcije sa kojima se ulazi u pregovore, prosto zato što će, posebno Srbi na severu, biti deo procesa implementacije onoga što se eventualno dogovori tokom dijaloga Beograda i Prištine", kazao je Ivanović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguća nezavisnost severa Kosova?

Izvor: TimockeVesti.net, 18.Nov.2011

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da ne isključuje mogućnost da Srbi sa severa Kosmeta proglase nezavisnost tog dela Pokrajine, ukoliko Zapad bude i dalje insistirao na implementaciji dogovora o carinskim pečatima i drugim pitanjima u korist Prištine.. Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.