ID i Srbija najveće opasnosti za Kosovo

Izvor: Akter, 15.Dec.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID i Srbija najveće opasnosti za Kosovo

Najveći problemi sa kojima se Kosovo i Metohija suočavaju na spoljnom planu su Srbija i ID, pokazuje istraživanje Kosovskog centra za bezbednosne studije

Istraživač u tom Centru Sofie Krueziu je rekla da je 70 odsto ispitanika ocenilo da ISIS predstavlja jedan od vodećih problema za Kosovo, prenose prištinski mediji.

Najveći problem na Kosovu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na unutrašnjem planu prema istraživanju je nezaposlenost, odmah za njom je korupcija, slede organizovani kriminal i nedostatak političke stabilnosti.

Građani smatraju da nezaposlenost, siromaštvo i nedostatak ekonomskog razvoja ili nedostatak mogućnosti za zapošljavanje mladih, zbog mogućih nemira, predstavljaju jednu od najvećih pretnji za nacionalnu bezbednost Kosova.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.