Hladan tuš za Amerikance! Kosovo se povlači iz projekta Veslija Klarka!

Izvor: BKTV News, 27.Jul.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladan tuš za Amerikance! Kosovo se povlači iz projekta Veslija Klarka!

Projekat kompanije "Envidity", američkog generala Veslija Klarka, kojim je bilo planirano preuzimanje četvrtine Kosova za korišćenje uglja, povučen je iz daljeg postupka u Skupštini.

Ispostavilo se da je Vlada podnela Skupštini ovaj projekat bez studije izvodljivosti i bez unapred urađenog nacrta nacionalne strategije za korišćenje lignita, prenosi portal Košev.

DAČIĆ SIGURAN: Kosovo neće ući >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Unesko - evo i ZAŠTO!

O ovom poslu pisma je odlučio da otvori Muhamet Mustafa, predsednik Komiteta za ekonomski razvoj u poslednjem zakonodavnom telu, piše Gazeta Fjalja.

On je, za taj list rekao da Komisija nije odobrila projekat, ali i da kompanija "SharrCem" nije ispunila ni osnovne uslove.

"Vučić prihvatio realnost Kosova!"

Komisija ima dve ključne preporuke. Zatraženo je da Vlada uradi studiju izvodljivosti i da unapred izradi Nacrt nacionalne strategije za eksploataciju lignita.

Nakon toga, vlada se potpuno povukla, a iz postupka su povučena oba projekta.

Sa druge strane, ministarstvo finansija, na čijem je čelu Avdulah Hoti, iako je glavni pokretač ovih projekata, ne zna da su projekti "Envidity" i "SharrCem" povuceni iz postupka.

"Ako pitanje Kosova ne rešimo, naša deca će opet da se biju!"

U kratkom odgovoru Gazeti Fjalji, iz Kancelarije za informisanje u tom ministarstvu naveli su da su ova dva projekta u Skupštini na konačnom usvajanju.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština odustala od projekta generala Klarka

Izvor: RTS, 27.Jul.2017

Projekat kompanije "Envidity", američkog generala Veslija Klarka, kojim je bilo planirano preuzimanje četvrtine Kosmeta za korišćenje uglja, povučen je iz daljeg postupka u skupštini. . Ispostavilo se da je vlada podnela...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.