Haradinaj započeo političke aktivnosti

Izvor: Blic, 30.Nov.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj započeo političke aktivnosti

Lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj, već prvi dan po povratku u Prištinu posle oslobađajuće presude Haškog tribunala, u kosovskoj skupštini je najavio svoje političko aktiviranje isticanjem da će sa svima blisko sarađivati na razvoju Kosova, demokratizacije društva i na ubrzanju evroatlanskih integracija.

Haradinaj je današnje aktivnosti započeo polaganjem cveća na grob prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove i i njegovog saboraca Zahira >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Pajazitija.

Haradinaja su potom primili kosovska predsednica Atifete Jahjaga i Jakup Krasnići, predsednik kosovske skupštine koja je održala svečanu sednicu posvećenu povratku bivšeg premijera Haradinaja.

Krasnići je tim povodom rekao da je presuda Haskog tribunala "još jednom potvrdila čistotu i pravičnost borbe Oslobodilačke vojske Kosova" i da je oslobađajuća presuda pobeda pravde.

Haradinaj je zahvalio što je dobio mogućnost da se obrati skupštini, ali i premijeru Hašimu Tačiju na jučerašnjem dočeku uz sve državne počasti.

"Garantujem vam da ću blisko raditi sa svima vama da povećamo kvalitet vladavine u zemlji, da povećamo mogućnost rukovođenja resursima koje Kosovo ima, da povećamo nivo demokratije i na ispunjavanju uslova za integracije u EU i NATO”, rekao je Haradinaj.

Za sutra je najavljena njegova poseta spomen groblju Adema Jašarija, prvog

komandanta OVK i njegovih saboraca.

Povezane vesti: Ubistva su na ceni, zločinci su zvezde Bilt: Hag vraća region u prošlost, okrenuti se budućnosti Vekarić: Presuda nije iznenađenje, problem svedoci Njujork tajms: Kosovsku i hrvatsku vojsku podržavao Zapad Simić i Pribićević: Posledica presude - pad podrške EU

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.