Haradinaj traži prekid dijalog sa Srbijom i razgovor samo o priznanju

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2016, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj traži prekid dijalog sa Srbijom i razgovor samo o priznanju

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj zatražio je danas da Vlada Kosova prekine dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom i ubuduće pregovara samo o priznanju nezavisnosti.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Incijative za Kosovo Fatmirom Ljimajem, Haradinaj je rekao da Kosovo nema potrebe da razgovara sa Srbijom o temama koje su na dnevnom redu.

"Zahtevamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << takođe, da se dijalog sa Srbijom prekine i da se vodi dijalog samo o priznanju Kosova od srpske države", rekao je Haradinaj.

On je, takođe, zatražio da se proces demarkacije granice sa Crnom Gorom vrati na početak.

Haradinaj je izrazio spremnost da se povodom tog pitanja sretne sa premijerom Kosova Isom Mustafom i dodao da su dva sporazuma – o demarkaciji i o Zajednici srpskih opština "proizvod Vlade i uzročnik krize".

Ljimaj je rekao da je izrada Zakona o Trepči zasluga opozicije, ali da će njegova stranke imati amandamane na predloženi tekst zakona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Haradinaj traži da se prekine dijalog sa Srbijom i da se priča samo o priznanju

Izvor: Blic, 07.Okt.2016

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj zatražio je danas da Vlada Kosova prekine dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom i ubuduće pregovara samo o priznanju nezavisnosti...Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Incijative za Kosovo Fatmirom Ljimajem, Haradinaj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.