Haradinaj protiv nastavka dijaloga

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj protiv nastavka dijaloga

Ne podržavam nastavak dijaloga Beograda i Prištine u dosadašnjem formatu, kaže lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj. Srbija izašla kao pobednik iz dijaloga, dok Kosovo nije dobilo ništa, smatra Haradinaj.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da je Srbija izašla kao pobednik briselskog dijaloga i istakao je da se protivi njegovom nastavku u dosadašnjem formatu.

Haradinaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je televiziji Kohavižn rekao da su teme dijaloga potrošene i da bi trebalo sprovesti to što je dogovoreno.

"Zahtevam da se ne nastavi ova forma dijaloga. Mislim da se ovo odlaganje dijaloga ne čini zbog dijaloga", ocenio je Haradinaj.

Haradinaj smatra da je Srbija izašla kao pobednik iz dijaloga, jer je dobila datum početka pregovora za učlanjenje u Evropsku uniju, dok Kosovu nije dato baš ništa.

Najavio je da ako postane premijer, neće podržati ovaj format dialoga. Haradinaj smatra da bi razgovori trebalo da se vode unutar Direktorata Evropske komisije za proširenje, gde bi i Srbija bila prisutna.

Upitan o najavi formiranja ad hok tribunala o ratnim zločinima OVK, Haradinaj je ocenio da je to "veoma loša vest za Kosovo".

"Kada sam početkom februara bio u Americi rečeno mi je da međunarodni faktor ne veruje kosovskom pravosuđu", rekao je Haradinaj i ukazao da je za to odgovorna kosovska vlada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj za prekid briselskih pregovora

Izvor: Blic, 07.Mar.2014

Priština - Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da je Srbija izašla kao pobednik briselskog dijaloga i protivi se njegovom nastavljanju u dosadašnjem formatu...Haradinaj je televiziji Kohavision rekao da su teme dijaloga potrošene i da bi trebalo sprovesti to sto je dogovoreno...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.