Haradinaj nedefinisano zadržan na erodromu u Sloveniji

Izvor: KMnovine.com, 17.Jun.2015, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj nedefinisano zadržan na erodromu u Sloveniji

Ratni zločinac sa Kosova i Metohije, Ramuš Haradinaj, inače oslobođen u Hagu za zločine nad Srbima, nedefinisano zadržan na aerodromu u Sloveniji.


   
Optužnica i činjenice protiv Haradinaja do kojih je došla srpska policija.    





Iako su šiptarski mediji javili da je Ramuš Haradinaj uhapšen u Sloveniji, on se u međuvremenu u dva navrata obratio medijima telefonom tvrdeći da >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << to nije tačno.

U izjavi za šiptarski potral "Gazeta ekspres" Haradinaj je rekao da će se vrlo brzo vrtatiti na Kosovo i Metohiju i da je jedina šteta koja je njemu naneta to što je propustio avion za Prištinu.

Šiptarski mediji javili su ranije danas, pozivajući se na saopštenje "Alijanse", da je Haradinaj uhapšen po poternici koju je za njim raspisala srpska vlast 2006. godine

Vođa šitasrkih terorista iz Metohije Ramuš Haradinaj kasnije je izjavio da mu je rečeno da se u 18 časova pojavi pred slovenačkim sudom da se "raščiste stvari" i da je slovenačka policija "zabrljala" zbog poternice iz 2006. koja je "zastarela" i "ne važi". On je odbio da dobrovoljno izađe pred slovenačkog javnog tužioca jer je, kako kaže, dokazao svoju "nevinost" pred međunarodnim sudom. Haradinaj misli na montirani proces koji je protiv njega vođen u NATO sudu smeštenom u Hagu i koji pre svega postoji da bi osuđivao Srbe zbog odbrane svoje zemlje od NATO agresije i terorizma. U tom procesu gotovo svi svedoci protiv Haradinaja ubijeni su pre pojavljivanja na sudu uključujući i tajnog svedoka koga je "čuvala" nemačka policija a koji je navodno izvršio misteriozno samoubistvo u parku.


Članovi njegove stranke, sa još desetak ljudi, protestovali su ispred konzulata Slovenije u Prištini.

Kriminolog Zlatko Nikolić i profesor Fakulteta bezbednosti Milan Mijakovski su u izjavama Tanjugu naveli i da se iza "tog iznenadnog priznavanja srpskih poternica krije želja dela međunarodne zajednice, ne za pravdom već za ispunjenjem ličnih interesa".

Hapšenja Nasera Orića i Ramuša Haradinaja po srpskim poternicama predstavljaju "dvostruku igru" Zapada kako bi Srbija prihvatila po nju neki od teških zahteva, ocenjuju oni.

Mijalkovski je napomenuo i da su na poternicma i druge osobe, poput Hašima Tačija, ali da se oni ne hapse iako su dostupni međunarodnim organima. 

(Agencije)

Pripremile: KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.