Haradinaj: Pauzirati dijalog, dok ne vidimo našu strategiju

Izvor: B92, 06.Dec.2020, 00:11

Haradinaj: Pauzirati dijalog, dok ne vidimo našu strategiju

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kaže da bi Kosovo trebalo da izvrši potpunu reorganizaciju pa onda plan za napredak u dijalogu.

"Moramo da napravimo sopstvenu računicu, koja je naša strategija i kako možemo postići uspeh za Kosovo. U ovoj strategiji mislim da će reorganizacija celokupnog kosovskog angažmana u dijalogu značiti pauzu u dijalogu na nekoliko dana“, rekao je Haradinaj, prenosi Kosovo onlajn.

On je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svi kosovski politički akteri, uključujući opoziciju, moraju da izgrade jedinstven stav prema mnogim pitanjima.

"Zainteresovan sam za dijalog Kosova i Srbije, mislim da je to neophodno, vitalno. Zainteresovan sam za postizanje sporazuma o uzajamnom priznavanju unutar postojećih granica, koji je pravno obavezujući. Mislim da je to ostvarivo. Možda u sledećoj fazi ovo neće biti u celini finalizovano, jer će Srbija pokušati da dobije vreme do trenutka članstva u Evropi. Srbija cilja EU, Kosovo pored EU cilja NATO“, dodao je Haradinaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.