Haradinaj: Onemogućiti sprovođenje sporazuma o ZSO

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Onemogućiti sprovođenje sporazuma o ZSO

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da kosovska opozicija nema drugu mogućnost osim da onemogući početak sprovođenja sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i o demarkaciji sa Crnom Gorom.

- Ukoliko ti sporazumi sada stupe na snagu Kosovo više neće imati snage ni da ih koriguje niti da ih obesnaži - smatra Haradinaj, navedeno je u njegovom govoru koji zbog blokade parlamenta nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mogao da održi, a koji su preneli kosovski mediji.

Opozicija, smatra Haradinaj, ne može da se složiti sa tim da "bilo ko nanese tako težak udarac državi i teritoriji Kosova".

- Isa Mustafa je pogrešio i zbog toga treba da ispravi svoju grešku jer je to u interesu države u kojoj je on premijer. Zbog toga pozivam njega i međunarodne partnere da shvate našu zabrinutost i da revidiraju ove sporazume - navodi se u govoru Haradinaja, koji je objaila Informativna služba ABK.

ABK, kako se navodi, nije protiv toga da Srbi tamo gde su većinam imaju svoju asocijaciju, ali ta asocijacija treba da bude u skladu sa Ahtisarijevim planom i kosovskim Ustavom. Svako drugo rešenje, za njega je nedemokratsko i neprihvatljivo.

- Što se tiče demarkacije granice sa Crnom Gorom, mi smo odlučno za to da granica bude tamo gde je oduvek bila. Ne želimo ničiju zemlju ali nismo spremni ni da poklanjamo našu zemlju. Samo takvo rešenje je garant dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom - izričit je Haradinaj.

Reč je o pitanjima od životnog znacaja za Kosovo, naveo je Haradinaj koji poziva sve ljude dobre volje na Kosovu i van njega da se stave na stranu pravde, i da ne podržavaju, kako ističe, improvizovana rešenja sa nepopravljivim posledicama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.