Haradinaj: Formiraćemo vladu na vreme

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Formiraćemo vladu na vreme

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj je nakon objavljivanja prvih preliminarnih izbornih rezultata televizije Klan Kosova izjavio da će nova vlada biti formirana na vreme.

Haradinaj, koji je kandidat ispred koalicije Demokratske partije Kosova (DPK), Alijanse novo Kosovo (ABK), Inicijative za Kosovo (IK) i deset drugih stranaka je rekao i da je pobeda te koalicije ubedljivija nego što pokazuju istraživanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
On je rekao novinarima je da podaci koje ima koalicija pokazuju da je pobeda još ubedljivija od rezultatat koje je pokazala izlazna anketa televizije Klan Kosova.

"Kosovo je položilo ispit. Čestitam na izborima, Kosovo", rekao je Haradinaj ocenjujući da su ovi izbori najbolji ikada održani na Kosovu.

Član predsedništva DPK Bljerand Stavileci je proglasio pobedu koalicije DPK, ABK i IK i pozvao predstavnike koalicije da izađu i da pobedu proslave na Trgu Skenderbega u centru Prištine.

"Ovo je pobeda DPK i Kadri Veseljia koji je odlučio da lične interese podredi partijskim interesima", kazao je Stavileci.

S druge strane, lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa je optužio televiziju Klan Kosova da je izvršilac volje "klana mraka " i ocenio da su izlazne ankete te televizije "neistinite, naručene" i da za cilj imaju "da utiču na rezultate pre nego što prve rezultate proglasi Centralna izborna komisija".

"Volja građana se ne može promeniti egizit polom jer su se ovakva istraživanja pokazala kao neistinita, pošto su konačni rezultati uvek bili drugačiji", kazao je donedavni kosovski premijer Mustafa na konferenciji za novnare.

Potpredsednik pokreta Samoopredeljenje Dardan Sejdiu je komentarišući rezultate izlaznih anketa, rekao da prvi rezultati sa terena govore o velikom poverenje koje je dobilo Samoopredeljenje.

"Samoopredeljenje je prvi subjekat. Podaci sa terena pokazuju da imamo negde oko 33 odsto i da imamo dvostruko veću podršku", kazao je Sejdiu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.