Formiranje vojske Kosova sledeće nedelje?

Izvor: BKTV News, 10.Mar.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiranje vojske Kosova sledeće nedelje?

Zamenik kosovskog ministra za kulturu Redžepi Hoti izjavio je danas da će kosovska vojska ipak biti formirana i to već naredne nedelje.

Hoti je rekao će taj proces biti u skladu sa ustavom i u saradnji sa međunarodnim partnerima Prištine.

"Sad je vreme za vojsku, a zabrinutost naših međunarodnih partnera - SAD i NATO - je razumljiva zato što je ovo veoma osetljivo pitanje", objašnjava Hoti, prenose prištinski mediji.

U strateškom smislu, Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je, prema njegovim rečima, više poput "Izraela u okruženju arapskih zemalja".

 "Duž kosovske granice je armija koja je veoma opasna i ne samo za Kosovo", rekao je Hoti.

On je podsetio da je kosovski predsednik Hašim Tači na sastancima sa predstavnicima Euleksa i Kvinte, detaljno objasnio da će ovaj proces biti koordinisan sa međunarodnim partnerima i u skladu sa zakonima.

"Formiranje vojske je nezaustavljiv proces, Kosovo je ''made in USA'', rekao je Hoti i ponovio Tačijeve reči da projekat formiranja kosovske vojske nikad neće biti u suprotnosti sa SAD ili NATO.

 Inače, SAD, EU i NATO protive se tranformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga poručivši Tačiju da nije trenutak za to, te da sve u vezi sa tim mora biti u skladu sa kosovskim ustavom.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.