Izvor: RuskaRec.ru, 21.Mar.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijon je govoreći o Krimu podsetio na odluku o nezavisnosti Kosova

Kandidat za predsednika Francuske, bivši premijer Fransoa Fijon je, govoreći o situaciji sa prisajedinjenjem Krima Rusiji, podsetio kako je rešavano pitanje nezavisnosti Kosova. Britanski političari veruju da će „krimske sankcije" uskoro biti ukinute „Mi smo i sami menjali granice. Kosovo, na primer. Postoji fundamentalni princip koji se sastoji u pravu naroda da samostalno odlučuje o svojoj sudbini. I postoje granice koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << su uspostavljene na način koji je za narod neprihvatljiv“, izjavio je Fijon tokom debate predsedničkih kandidata u ponedeljak uveče, prenosi RIA „Novosti”. Debatu koja se održava 34 dana pre prvog kruga izbora prenosila je televizija TF1. U debati je učestvovalo pet kandidata: lider partije Nacionalni front Marin le Pen, bivši premijer Francuske Fransoa Fijon, bivši ministar ekonomije Francuske Emanuel Makron, bivši ministar obrazovanja zemlje Benua Amon i predstavnik krajnje levice Man Lik Melanšon. Na izborima će učestvovati 11 kandidata. Izbori će se održati 23. aprila i 7. maja. 
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Fijon ponovo priznao: Kosovo je nasilno odvojeno!

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2017

Južna pokrajina tema u francuskoj predsedničkoj kampanji, Fransoa Fijon ponovo priznao da je Kosovo odvojeno od Srbije protivno međunarodnom pravu ODVAJANjE Kosova od Srbije Zapad je vršio protivno međunarodnom pravu, potvrdio je u ponedeljak uveče predsednički kandidat francuskih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.