Fejt: Blokada prelaza je neodgovorna i štetna

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2012, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejt: Blokada prelaza je neodgovorna i štetna

Blokada dva granična prelaza koju je najavio pokret Samoopredeljenje neće unaprediti međunarodnu poziciju samoproklamovane države Kosovo, niti će pomoći u naporima da se uspostave normalni odnosi sa Srbijom, izjavio je Međunarodni civilni predstavnik (ICR) Piter Fejt.

"Ovo nije odgovorno ponašanje organizacije koja je zastupljena u Skupštini (samoproklamovane republike) Kosovo. Ukoliko se najava Samoopredeljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ostvari, to će štetiti međunarodnoj reputaciji Kosova i istovremeno će pokazati nedostatak poštovanja jedne od ključnih vrednosti Evrope – slobodnog protoka ljudi i robe“, kaže se u saopštenju.

Pokret Samoopredjeljnje najavio je da će u subtu 14. januara blokirati granične prelaze sa Srbijom – Merdare i Bela Zemlja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.