EK primila na znanje odgovor Srbije na Zakon o Trepči

Izvor: RTS, 11.Okt.2016, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK "primila na znanje" odgovor Srbije na Zakon o "Trepči"

Evropska komisija je "primila na znanje" poziciju koju je srpska Vlada zauzela povodom prištinskog Zakona o Trepči, izjavila je portparol Komisije Maja Kocijančič.
Maja Kocijančič je, povodom odluke Vlade Srbije da poništi sve akte institucija na Kosovu o "Trepči", ponovila stav iznet u ponedeljak u sedištu Evropske komisije u Briselu.

"Mi smo primili na znanje činjenicu da je Skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosova usvojila Zakon o 'Trepči'. Takođe smo primili na znanje i poziciju srpske Vlade kao odgovor na to", navela je Kocijančičeva u pisanoj izjavi.
Maja Kocijančič je i ovoga puta naglasila da Evropska unija ohrabruje sve političke predstavnike Kosova, bilo da dolaze iz redova političkih stranaka većine ili manjina, da ostanu angažovani na političkom dijalogu povodom ovako važnog pitanja za Kosovo.
Kocijančičeva je ranije u izjavi za Tanjug precizirala da je neophodno da i Beograd i Priština pristanu da se pitanje "Trepče" stavi na dnevni red dijaloga, kako bi o tome moglo da se razgovora za pregovaračkim stolom u Briselu, uz posredovanje EU.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.