Drecun: Uskoro susret Nikolića i Jahjage

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2013, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Uskoro susret Nikolića i Jahjage

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da očekuje da se uskoro sastanu predsednici Srbije i samoproklamovanog Kosova, Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga.

Drecun je novinarima u parlamentu rekao da je Rezolucijom o Kosovu stvoren neophodan okvir da se razgovori podignu na najviši politički nivo i da se održi sastanak Nikolića i Jahjage.

"Mislim da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << taj susret otvoriti put gde će Beograd imati veću mogućnost da utiče na procese na Kosovu", rekao je Drecun.

On je naveo da će susret Nikolića i Jahjage biti veoma dobro prepoznat u međunarodnoj zajednici, posebno u Briselu, kao snažan doprinos Beograda stabilizaciji prilika.

"Na dobrom smo putu, bez obzira što Priština pokušava da izazivanjem destabilizacije na jugu centralne Srbije i na Kosovu, preko ekstremista koje svakako kontroliše vlada Hašima Tačija, uspori taj proces", kazao je Drecun.

Povodom izjave poslanika Albanaca sa juga Srbije Rize Halimija da Beograd bez konsultacija sa predstavnicima Albanaca donosi odluke, Drecun je rekao da je Halimi poslanik i ima mogućnost da iznosi njihove stavove, kao i da postoji mogućnost stalne komunikacije političkih predstavnika Albanaca sa Vladom Srbije.

"Ne vidim zbog čega taj proces ne može da se odvija veoma dinamično, sem ako možda postoji nedostatak volje političkih predstavnika Albanaca koji se ponašaju kao da Beograd nije glavni grad države u kojoj žive, već često idu u Prištinu i Tiranu", kazao je Drecun.

Poslanica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da "nije oduševljena" najavom sastanka predsednika Srbije i Kosova, Tomislava Nikolića i Atifete Jahjage.

"Nisam oduševljena tim sastankom, pogotovo u ovom trenutku. Ako već do njega i dođe, onda bi trebalo da sa tog sastanka krene jedinstvena informacija, da one budu takve da budu potpuno iste onome o čemu se razgovaralo u Beogradu i Prištini", kazala je Rašković Ivić.

Po njenim rečima, ne treba da se dešava kao što je bilo do sada, da posle sastanka u Briselu premijer Srbije Ivica Dačih govori jedno u Beogradu, a Hašim Tači u Prištini sasvim drugo.

Povdom izjave poslanika Rize Haljimija, da Beograd donosi odluke bez konsultacije sa poslanicima s juga Srbije, Rašković Ivić je ocenila da "Haljimi preteruje" i da su Albanci "vrlo dobro i lepo uključeni u sve odluke koje ih se tiču".

"Ako Haljimi misli da država Srbija treba da razgovara sa Albancima o albanskom terorizmu i da ih pita da li sme da se izmesti spomenik, podsetila bih ga da ni u Njujorku ne postoji spomenik Osami Bin Ladenu pored 'kula bliznakinja', ni spomenik Al Kaidi pored londonskog metroa", kazala je ona.

Dodala je da sa teroristima nema pregovora, već država treba da reaguje brzo i samostalno. Rašković Ivić je upozorila da je ponovo na sceni ideja "velike Albanije" u kojoj učestvuju i Albanci s juga Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun: Uskoro susret Nikolića i Jahjage

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2013

BEOGRAD -..Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da očekuje da se uskoro sastanu predsednici Srbije i Kosova, Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga...Drecun je novinarima u parlamentu rekao da je Rezolucijom o Kosovu stvoren neophodan okvir da se razgovori...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.