Đurić u Prištini o formiranju ZSO

Izvor: Blic, 12.Jun.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić u Prištini o formiranju ZSO

Stvaranje Zajednice srpskih opština je preduslov da se Srbi osećaju slobodno i sigurno, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju nakon razgovora s predstavnicima međunarodnih misija i srpske zajednice u Prištini.

Đurić je za RTS rekao da su očekivanja Srba da, 15 godina nakon rata i stradanja, konačno stvorimo preduslove na Kosovu i Metohiji, pa i u Prištini, da se ljudi osećaju slobodno i sigurno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Najbolji način za to je poštovanje sporazuma i stvaranje ZSO i to je naš glavni cilj u svim razgovorima - rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je danas Prištinu, gde se sastao sa visokim predstavnicima medjunarodnih misija na Kosovu i Metohiji, kao i sa predstavnicima Srba u privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Na sastancima je bilo reči o formiranju Zajednice srpskih opština i ostalim temama koje će biti predmet razgovora u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine, koji će biti održani naredne sedmice.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đurić u Prištini o formiranju ZSO

Izvor: Studio B, 12.Jun.2015

Stvaranje Zajednice srpskih opština je preduslov da se Srbi osećaju slobodno i sigurno, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju nakon razgovora s predstavnicima međunarodnih misija i srpske zajednice u Prištini...Đurić je za RTS rekao da su očekivanja Srba da, 15 godina nakon rata...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.