Izvor: Blic, 04.Okt.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: U narednih nedelju dana ću biti vrlo javno na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je danas da će u narednih nedelju dana vrlo javno biti na Kosovu i Metohiji.

Đurić je u Vrnjačkoj Banji rekao da postoje ozbiljne indicije da je jedna grupa ljudi, u kojoj su i Enver Hodžaj i Edita Tahiri, umešani u zabranu slobode kretanja, što je krivično delo u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Pokušali su da ometu službena lica i predstavnike Vlade u vršenju njihovih dužnosti. Ja ću biti sa našim narodom na Kosovu. Išao sam i ranije, ići ću i sada. A takvih primera ima svakodnevno, jer je narod na KiM sistematski diskriminisan - rekao je Đurić.

On je vlastima na Kosovu poručio da se ne igraju rečima pretnji, jer nikoga iz Srbije neće sprečiti da se normalno kreće na Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je upozorio kosovsku vlast da se ne igra sa stanovnicima srpske nacionalnosti i da ih ne maltretiraju dovođenjem u položaj građana drugog reda.

- Pokušali su u Gračanici da me zaustave, i nisu uspeli. Tako da neće ni sada. Sama retorika koju koriste se negativno odražava na odnose i nije dobra. Zato pozivam na mir i samo tako možemo ići dalje. U narednih nedelju dana ću biti vrlo javno na Kosovu i Metohiji - poručio je Đurić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: U narednih nedelju dana na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2016

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je danas da će u narednih nedelju dana vrlo javno biti na Kosovu i Metohiji...Đurić je u Vrnjačkoj Banji rekao da postoje ozbiljne indicije da je jedna grupa ljudi, u kojoj su i Enver Hodžaj i Edita Tahiri, umešani u zabranu slobode...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.