Đurić: ROSU zauzele Gazivode da bi Tači mogao da se vozi u čamcu

Izvor: RTS, 29.Sep.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: ROSU zauzele Gazivode da bi Tači mogao da se vozi u čamcu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju kaže da je upad jedinica ROSU suprotan svim međunarodnim dogovorima i da one nemaju pravo da se pojavljuju na severu Kosova.
Marko Đurić rekao je na konfernciji za novinare u Vladi Srbije da su specijalne jedinice paravojne formacije ROSU naoružane do zuba napale i zauzele jezero Gazivode.

"Tači i njegovi naoružani teroristi uradili su to da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi Tači mogao slobodno da se šeta, slika i vozi u čamcu po jezeru Gazovde. Da bi do toga došlo, morali su da sklone i uhapse sve sa puta. U centru za ekologiju i razvoj sporta su vezali ljude i hapsili sa ciljem da zauzmu i zastraše ceo srpski narod na KiM", ističe Đurić. 
Dodaje da je upad suprotan svim međunarodnim dogovorima i rezolucijama i da jedinice ROSU nemaju pravo da se pojavljuju na severu Kosova.
"Ovo se desilo naočigled cele međunarodne zajednice i svi koje smo zvali i obavestili šta se desilo, ćutali su. Nema odgovra ni iz EU ni iz NATO-a", napominje Marko Đurić. 
Ističe da je Srbija upozorila sve u Prištini i međunarodnoj zajednici da neće tolerisati agresiju na naš narodo na severu Kosova, niti bilo kakav oblik nasilja prema našem narodu.
"Predsednik Vučić je upoznao i upozorio međunarodne predstavnike da ovakva vrsta ponašanja nije prihvatljiva i da Srbija u skladu sa rezolucijom 1244 namerava da štiti svoj narod", poručuje Đurić. 
Dodaje da predsednik Vučić u ovom trenutku na posebnoj lokaciji ima sastanak sa načelnikom Generalštaba i drugim vojnim i policijskim zvaničnicima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Reporter: Pripadnici ROSU na brani Gazivode

Izvor: Beta, 29.Sep.2018

Kod brane na jezeru Gazovode nalazi se veliki broj pripadnika kosovske policije i njenih specijalnih jedinica ROSU, javio je reporter agencije Beta sa lica mesta.Reporter je javio da hidro sistem Ibar Lepenac radi uobičajeno.Saobraćaj se na putu od Kosovske Mitrovice do Zubinog potoka odvija bez zastoja....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.