Đurić: Priština otima Trepču, tražićemo hitnu sednicu SB UN

Izvor: Večernje novosti, 08.Okt.2016, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Priština otima Trepču, tražićemo hitnu sednicu SB UN

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić izjavio je danas da će u ponedeljak, 10. oktobra, predložiti Vladi Srbije da zatraži hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji i "otimanju srpske imovine" i krše Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić izjavio je danas da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u ponedeljak, 10. oktobra, predložiti Vladi Srbije da zatraži hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji i "otimanju srpske imovine" i kršenju rezolucije 1244. "Trepča nije bez razloga uneta u tu rezoluciju, već zbog toga što od nje zavise život i egzistencija naših ljudi", rekao je Đurić na konferenciji za novinare i dodao da će zato Vladi predložiti da se obrati Savetu bezbednosti UN. Đurić je rekao da će predložiti Vladi Srbije i da "formalno poništi nelegalnu odluku privremenih institucija Kosova i Metohiji o konfiskaciji" Rudarsko metalurškog kombinata Trepča. On je ocenio da "onaj ko udara na Trepču, udara na temelje rezolucije 1244", kojom je uspostavljen mir u južnoj pokrajini i dodao da je to takođe pokušaj da se dovrši etničko čišćenje Srba na Kosovu. "Za mene je neprihvatljivo to što EU ćuti o pokušaju konfiskacije i otimanja (Rudarsko metalurškog kombinata) Trepče... Oni ćute o temi koja je suštinski značajna za odnose Beograda i Prištine, a odgovorni su za dijalog Beograda i Prištine", rekao je Đurić. Poslanici u Skupštini Kosova usvojili su Zakon o Trepči, kojim Rudarsko metalurški kombinat Trepča postaje akcionarsko društvo u kojem kosovska Vlada ima 80 odsto akcija, dok 20 odsto akcija pripadaju radnicima i drugim akcionarima.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tražićemo hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog Trepče

Izvor: Beta, 08.Okt.2016

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Djurić izjavio je danas da će u ponedeljak, 10. oktobra, predložiti Vladi Srbije da zatraži hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji i "otimanju srpske imovine" i kršenju rezolucije 1244."Trepča nije bez...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.